Foto: By Sergey Riabsev - http://www2.airliners.net/photo/Russia-State-Transport/Ilyushin-Il-18/1206404/L/, GFDL 1.2, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5896122
Sešpadsmit cilvēki guvuši smagas traumas, kad nosēšanās laikā Jakutijā pirmdien avarēja "Il-18" lidmašīna, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministriju, vēsta aģentūra “RIA Novosti”.

Sākotnēji aģenūra "Interfaks" vēstīja par 30 bojāgājušajiem. Tomēr Krievijas Iekšlietu ministrija to noliedza, sakot, ka visi pasažieri un apkalpes locekļi izglābti.

"Il-18" pirmdien, pulksten 4.45, veicis avārijas nosēšanos aptuveni 30 kilometru attālumā no Tiksi lidlauka. Lidmašīna veikusi plānotu pārlidojumu no Kanskas lidlauka, atsaucoties uz Aizsardzības ministrijas ziņojumu, vēsta "Interfaks".

Aizsardzības ministrijas lidmašīnā atradušies 32 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi. Armijas glābšanas dienesta helikopteri evakuējuši cietušos uz slimnīcām Tiksi.

Avārija notikusi Jakutijā, netālu no pilsētas Tiksi. Lidmašīna devusies no Kanskas uz Tiksi. Lidaparāts trieciena rezultātā sadalījies trijās daļās. Saskaņā ar provizorisko informāciju katastrofas iemesls varētu būt pilota kļūda un lidošanai sarežģīti laikapstākļi.

Kā ziņu aģentūra "RIA Novosti" noskaidrojusi vietējā slimnīcā, Tiksi ārstniecības iestādē nogādāti 23 cilvēki, no kuriem trīs ir smagā stāvoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!