Foto: AP/Scanpix

Jamaikas sabiedriskā transporta amatpersonas aizliegušas sludinātājiem vērsties pie iedzīvotājiem sabiedriskajos autobusos, vēsta raidsabiedrība BBC.

Autobusu vadītājiem ir uzdots pieklājīgi brīdināt reliģiskos sludinātājus, ka tiem vairs nav atļauts uzbāzties pasažieriem.

"Es esmu pilnībā par evaņģēlismu, bet viņi nevar izmantot autobusus par savu platformu," BBC citē Jamaikas transporta uzņēmuma izpilddirektoru Hardliju Levinu.

Jamaika ir pārsvarā kristiešu valsts, bet daudzi pasažieri sūdzas par troksni un to, ka sludinātāji viņus traucē autobusos. Savukārt paši sludinātāji uzskata, ka transporta kompānijas lēmums pārkāpj vārda un reliģiju brīvību.

Levins uzskata, ka sludinātāji pārvērš autobusus par "mobilām baznīcām", kur auditorija ir spiesta klausīties sprediķos, jo jau ir iztērējuši naudu par braucienu, tāpēc ārā kāpt vairs nevēlās.

Daudzi sludinātāji ir pieņēmuši amatpersonu lēmumu, bet citi sola to apstrīdēt, atsaucoties uz Jamaikas konstitūciju, kas iekļauj tiesības "paust un izplatīt savu reliģiju", vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!