Foto: AFP/Scanpix

Uz Krieviju aizbēgušais Ukrainas eksprezidents Viktors Janukovičs un viņa sabiedrotie no valsts ir izveduši vismaz 32 miljardus dolāru (23 miljardi eiro), atsaucoties uz Ukrainas Ģenerālprokuratūru, vēsta aģentūra UNIAN.

"Pašlaik Krievijas Federācija, neatzīstot viņu vainu, oficiāli slēpj faktiski noziedzniekus -, tādus kā Janukovičs, Pšonka, Zaharčenko," laikrakstam "Financial Times" teicis ģenerālprokurora pienākumu izpildītājs Oļegs Mahņickis.

Viņš norāda, ka tikai uz Krieviju vien ir izvesti vismaz 32 miljardi dolāru, bet, atšķirībā no visām citām valstīm, Krievijas ģenerālprokurors ir publiski paziņojis, ka Maskava bijušās amatpersonas neizdos.

Šie līdzekļi tiek tērēti, lai "veicinātu masu slepkavības un atbalstītu separātismu", norāda amatpersona.

Uz Kijevas pieprasījumiem palīdzēt izmeklēšanā ir atsaukusies Austrija, Lihtenšteina un Šveice. 

Vēstīt, ka pēc februāra asiņainajām demonstrantu un drošības spēku sadursmēm Kijevā, Janukovičs no Ukrainas aizbēga un tagad atrodas Krievijā. Zināms, ka savu rezidenci pie Kijevas Janukovičs pametis ar helikopteru.

Vēlāk Janukovičs uzstājās preses konferencē Rostovā pie Donas Krievijā, kurā norādīja, ka joprojām ir leģitīms Ukrainas prezidents.

No Ukrainas aizbēga arī citas augstas amatpersonas, piemēram, ģenerālprokurors Viktors Pšonka, kura greznā māja pārsteidza Ukrainas iedzīvotājus, un Iekšlietu ministrs Vitālijs Zaharčenko.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!