Foto: Publicitātes foto

Uz Krieviju aizbēgušais Ukrainas eksprezidents Viktors Janukovičs no valsts ir nozadzis vairāk nekā 100 miljardus dolāru (72,2 miljardi eiro), paziņojis Ukrainas ģenerālprokurora pienākumu izpildītājs Oļegs Mahņickis. Par to vēsta aģentūra UNIAN.

Daļa no šīs naudas atrodas Eiropas bankās, daļa ir izvesta uz Krieviju. Vismaz 32 miljardi dolāru (23 miljardi eiro) skaidrā naudā kravas automašīnās gada sākumā izvesti uz Krieviju, paziņojis Mahņickis Londonā, kur notiek sanāksme par izzagto līdzekļu atgūšanu.

Daļa šo līdzekļu tiek izmantoti separātisma finansēšanai Ukrainas austrumos, norādīja amatpersona.

Mahņickis ārvalstu medijiem jau iepriekš atklāja, ka Janukovičs un viņa sabiedrotie no valsts ir izveduši vismaz 32 miljardus dolāru.

"Pašlaik Krievijas Federācija, neatzīstot viņu vainu, oficiāli slēpj faktiski noziedzniekus -, tādus kā Janukovičs, Pšonka, Zaharčenko," laikrakstam "Financial Times" teica Mahņickis.

Vēstīts, ka pēc februāra asiņainajām demonstrantu un drošības spēku sadursmēm Kijevā, Janukovičs no Ukrainas aizbēga un tagad atrodas Krievijā. Zināms, ka savu rezidenci pie Kijevas Janukovičs pametis ar helikopteru.

Vēlāk Janukovičs uzstājās preses konferencē Rostovā pie Donas Krievijā, kurā norādīja, ka joprojām ir leģitīms Ukrainas prezidents.

No Ukrainas aizbēga arī citas augstas amatpersonas, piemēram, ģenerālprokurors Viktors Pšonka, kura greznā māja pārsteidza Ukrainas iedzīvotājus, un Iekšlietu ministrs Vitālijs Zaharčenko.

Foto: Janukoviča rezidence.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!