Foto: AFP/Scanpix

Gāztais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs uzskatīja sevi par caru un padotie baidījās viņam iebilst, televīzijas "TVi" raidījumam atklāj bijušais prezidenta drošības dienesta vadītājs Vjačeslavs Zaņevskis.

Janukovičs strauji mainījies uzreiz pēc inaugurācijas amatā - kļuvis iedomīgs un augstprātīgs, stāsta Zaņevskis, kurš par Janukoviča drošību gādāja no 2008. gada līdz 2012. gada beigām.

"Laikam pats lielākais mīnus bija, ka cilvēks kļuva par caru. Bet atšķirība starp prezidentu un caru ir tā, ka caram nedrīkst viss būt slikti," (Video no 28. minūtes) stāsta bijušais Janukoviča apsargs.

Viņš arī uzskata, ka Janukoviča tieksme pēc pārmērīgas bagātības ir viņa bērnības kompleksu un cietuma pagātnes rezultāts. Prezidents varēja pielietot fizisku spēku pret saviem padotajiem, apstiprina drošībnieks. Tāpēc daudzi baidījušies izteikt prezidentam kādas piezīmes vai iet pie viņa ar sliktām ziņām.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Vēstīts, ka Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs no valsts aizbēga pēc februāra asiņainajām sadursmēm Kijevā, kad viņa valdības pretinieku un drošības spēku sadursmēs gāja bojā vairāk nekā 90 cilvēku.

Ukrainas parlaments atcēla viņu no amata un izsludināja starptautiskajā meklēšanā, bet cilvēki bija šokēti par Janukoviča pamestās rezidences, kurā ir golfa laukums, auto kolekcija un privāts zoodārzs, greznību.

Tikmēr pats Janukovičs 28. februārī preses konferencē no Krievijas paziņoja, ka joprojām uzskata sevi par leģitīmu Ukrainas prezidentu un valsti ir pametis, jo pastāvēja draudi viņa dzīvībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!