Foto: Reuters/Scanpix

Japāna "nepadosies cīņā ar terorismu" un paplašinās savu atbalstu tām valstīm, kas cīnās pret "Islāma valsti", paziņojis Japānas premjers Sindzo Abe.

Jau vēstīts, ka teroristiskais grupējums "Islāma valsts" publicēja video ar otra sagūstītā japāņa nāvessoda izpildi. Pēc izskanējušās informācijas, nāvessods izpildīts Japānas žurnālistam Kendži Goto.

47 gadus vecais Goto ir Japānā zināms neatkarīgais žurnālists, kurš pērnā gada oktobrī devās uz Sīriju. Tika vēstīts, ka viņš vēlējies palīdzēt atbrīvot savu tautieti, taču nonācis teroristu gūstā.

Japānu sadusmojis video ar nāvessoda izpildi, un tiek lemts par tālāko rīcību, atsaucoties uz Japānas valdības preses sekretāra teikto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Premjers asi nosodījis notikušo un solījis saukt pie atbildības tos, kas vainojami žurnālista nāvē. Viņš izteicies, ka Japāna nekad nepiedos teroristiem un cieši sadarbosies ar starptautisko sabiedrību, lai sauktu vainīgos pie atbildības.

Notikušo asi nosodījis arī ASV prezidents Baraks Obama.

Jau vēstīts, ka "Islāma valsts" pirms nedēļas publicēja video, pieprasot 200 miljonu ASV dolāru (178 miljonu eiro) izpirkuma maksu par diviem sagūstītiem japāņiem, pretējā gadījumā solot viņu nogalināt. Japāna paziņoja, ka teroristiem naudu nemaksās, bet darīs visu iespējamo, lai glābtu tautiešus.

Pēc noteiktā termiņa beigām teroristi izplatīja jaunu video, kurā bija redzams viens no sagūstītajiem japāņiem, rokās turot attēlu, kurā redzams, iespējams, otrs japāņu ķīlnieks ar nogrieztu galvu. Attēls ir nekustīgs un tam fonā skan balss, tajā nav redzami IS karogi un logo, kas atsevišķiem speciālistiem licis apšaubīt tā autentiskumu, norādīja raidsabiedrība CNN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!