Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkoreja, kas paziņojusi par šomēnes plānotu kosmosa raķetes startu, varbūt gatavojas palaist arī ballistisko raķeti no bāzes savā austrumu piekrastē, ceturtdien ziņoja Japānas sabiedriskā raidkompānija NHK.

Phenjanas otrdienas paziņojums par plāniem palaist kosmosa raķeti, kuru tā nosauca par satelītu, izpelnījās starptautiskās sabiedrības sašutumu un bažas. To asi kritizēja Dienvidkoreja, Japāna un ASV, un satraukumu izteica pat Ziemeļkorejas sabiedrotā Ķīna. Japāna trešdien paziņoja, ka tā iznīcinās Ziemeļkorejas raķeti, ja tā varētu nokrist Japānas teritorijā.

"Ir apstiprināts, ka mobila [ballistisko raķešu] palaišanas platforma Ziemeļkorejas austrumu piekrastes rajonā ir tikusi pārvietota," ziņoja NHK televīzija, atsaucoties uz vārdos nenosauktiem diplomātiskiem ziņu avotiem.

Tā kā uz šīs platformas atrodas ballistiska raķete, ir iespējams, ka Phenjana gatavojas tās palaišanai, piebilda NHK. NHK neziņoja, vai tā ir liela vai maza darbības rādiusa raķete.

Ziemeļkoreja ir paziņojusi, ka plāno laikā no 8. līdz 25. februārim palaist kosmosa raķeti jeb "satelītu" no Dongčangri bāzes valsts ziemeļrietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!