Foto: NASA
Japāna pastiprinājusi sankcijas pret Krieviju, ieviešot ieceļošanas aizliegumu 23 Kremlim pietuvinātām amatpersonām, vēsta portāls "JapanDailyPress"

Tādējādi Japāna papildinājusi noteiktās sankcijas pret Krieviju. Neilgi pēc Krimas aneksijas Tokija jau apturēja konsultācijas par vīzu režīma atvieglošanu ar Krieviju. Tāpat tika iesaldētas sarunas par trīs līgumu noslēgšanu investīciju, kosmosa apguves un bīstamas karadarbības novēršanas jomās.

"Krievijai ir jāciena Ukrainas teritoriālā vienotība," komentējot sankciju pastiprināšanu, uzvēris Japānas ārlietu ministrs Fumio Kišida, kurš arī atcēlis jau pērn ieplānoto maija vizīti uz Maskavu.

Japāna, salīdzinot ar pārējām G7 valstīm, līdz šim nosacīti gausi ieviesusi pret Krieviju vērstās sankcijas, ņemot vērā domstarpības par Kuriļu salu piederību. Minētais konflikts tā arī nav ļāvis Krievijai un Japānai pēc Otrā pasaules kara noslēgt miera līgumu.

1945.gadā padomju karaspēka okupēto Kuriļu salu arhipelāga dienviddaļu Japāna uzskata par savām "ziemeļu teritorijām".

Tokija pretendē uz Iturupas, Kunaširas, Šikotanas un Habomai salām, atsaucoties uz divpusējo traktātu par tirdzniecību un 1855.gada robežām. Maskava tikmēr uzskata, ka Krievijas suverenitāte pār Dienvidkuriļu salām nav apšaubāma

"Delfi" jau vēstīja, ka augošais saspīlējums Ukrainas austrumos licis Eiropas Savienībai un ASV pirmdien pret Krieviju ieviest jaunas ekonomiskās sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!