Simtiem cilvēku Kansajas reģionā Japānas rietumos piektdien tika konstatēti saindēšanās simptomi pēc tam, kad viņi bija dzēruši valstī lielākās piensaimniecības produktu ražotājas pienu, paziņoja valdības amatpersonas.
Līdz pulksten 11 (pulksten 4 pēc Latvijas laika) 826 cilvēkiem, kas bija dzēruši "Snow Brand Milk Products Co." ražotu pienu, tika konstatēti saindēšanās simptomi, to skaitā vemšana, caureja un vēdergraizes, paziņoja Osakas pilsētas un prefektūras amatpersonas. Divas stundas pirms tam šādi simptomi bija 307 cilvēkiem.

Saindēšanās simptomi rika konstatēti Kansajas reģionā, kas ietver Osakas, Kioto, Naras, Hjogo un Vakajamas prefektūras. Osakas prefektūrā tos konstatēja 567 cilvēkiem.

"Snow Brand" paziņoja, ka ir sākusi izņemt no apgrozības 300 tūkstošus paku piena ar zemu tauku saturu.

"Mums nav ne jausmas, kas izraisīja [saindēšanos]. Mēs tagad cenšamies noskaidrot detaļas un novērtēt iespējamos zaudējumus," kā arī iespējamās kompensācijas cietušajiem, sacīja firmas pārstāvis.

Piena pakas bija saražotas Osakas Mijakodzimas rūpnīcā no 23. līdz 28.jūnijam.

Firma, Osakas pilsēta un prefektūra izmeklē saindēšanās lietu, bet vēl nav atradušas nekādas slimības izraisošas baktērijas.

"Snow Brand" akciju cena Tokijas biržā piektdienas rītā kritās par 6,13 procentiem līdz 567 jenām (3,24 latiem) gabalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!