Svētdien saslimušais Japānas premjers Keidzo Obuči ir komā un viņa amata pienākumus kopš pirmdienas pilda galvenais ministru kabineta sekretārs Mikio Aoki.
Aoki preses konferencē informēja, ka 62 gadus vecais premjers pēc smadzeņu triekas atrodas komā un elpo ar respiratora palīdzību, bet atteicās paziņot, vai Obuči stāvoklis ir dzīvībai bīstams.

Pirms tam Aoki paziņoja, ka Obuči tuvākajā nākotnē nevarēs pildīt savus amata pienākumus un valdība sanāks uz ārkārtas sēdi, lai apspriestu premjera saslimšanu.

Japānas vakara laikraksti pirmdien atzina, ka Obuči veselības stāvokļa dēļ viņa atkāpšanās ir neizbēgama, un kā galvenos kandidātus uz premjera amatu minēja valdošās Liberāli demokrātiskās partijas ģenerālsekretāru Josiro Mori un ārlietu ministru Joheju Kono.

Obuči svētdien tika ievietots Tokijas Dzjuntendo slimnīcā un atrodas intensīvās aprūpes nodaļā. Aoki svētdien paziņoja, ka premjers esot saslimis spēku izsīkuma dēļ.

Ja Obuči hospitalizācija ieilgs, tā var sarežģīt Liberāli demokrātiskās partijas izredzes uzvarēt parlamenta apakšpalātas vēlēšanās 19.oktobrī. Tomēr paredzams, ka viņa saslimšana maz ietekmēs izdevumu programmu ekonomikas atveseļošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!