Foto: AP/Scanpix/LETA
Japāņu interneta uzņēmējs Jusaks Maezava ir pirmais tā dēvētais kosmosa tūrists, kas plāno aplidot apkārt Mēnesim, raksta "Sky News".

Miljardieris pēc iepazīšanās ar kompānijas "SpaceX" galveno izpilddirektoru Īlonu Masku uzņēmuma galvenajā birojā Kalifornijā paziņojis: "Es vēlos doties uz Mēnesi!"

Viņš ir 18. bagātākais cilvēks Japānā. Uzņēmēja bagātība mērāma 2,6 miljardu eiro apmērā, liecina žurnāla "Forbes" dati. Izbijušais pankgrupas bundzinieks lielo bagātību nopelnījis, izveidojot savu tiešsaistes pārdošanas platformu "Zozo".

Četrdesmit divus gadus vecais Maezava ceļojumu plāno veikt "SpaceX" izlolotajā "Big Falcon Rocket" (BFR) kosmosa kuģī. Viņš būs pirmais cilvēks, kas dosies uz Zemes vienīgo dabisko pavadoni kopš ASV beidza "Apollo" misijas 1972. gadā.

Pagaidām nav zināms ne tas, cik miljardieris ir samaksājis par šo iespēju, ne arī konkrēts ceļojuma laiks, jo kosmosa kuģis vēl ir izstrādes stadijā. "Paredzēts, ka kosmosa kuģis būs gatavs bezpilota lidojumam uz Marsu 2022. gadā, bet komandas braucienam – 2024. gadā," iepriekš paziņojis Masks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!