Gados pavecs japāņu tūrists "apprecējis" 60 kambodžiešu meitenes, informēja vietēja policija. Haruo Gjokumoto, kas jau sasniedzis 68 gadu vecumu, tiek turēts aizdomās par to, ka viņš kopš deviņdesmito gadu vidus salaulājies ar meitenēm nereģistrētās reliģiskās ceremonijās, kas šāda iemesla dēļ nav uzskatāmas par oficiālām, ziņo policija no Sjemreapas pilsētas valsts ziemeļos.
"Līdz šim nekādu sūdzību nav bijis ne no meitenēm, ne viņu ģimenēm, tāpēc mēs nedomājam Gjokumoto arestēt, tomēr ieteicām viņam kā tūristam parūpēties par savu drošību."

Sjemreapas imigrācijas policijas priekšnieks Ums Heang teica, ka lielākā daļa mundrā japāņu tūrista līgavu ir nabadzīgu ģimeņu atvases no lauku apvidiem, un viņš, dodamies regulāros tūrisma ceļojumos pa Kambodžu, maksājis 30 - 100 ASV dolāru (18 - 60 latu) lielus mēneša pabalstus savu daudzo "sievu" ģimenēm.

Izmeklēšanā atklājies, ka viņš apprecējis 40-60 kambodžiešu meiteņu, turklāt lielākā daļa no viņām ir jaunākas par 18 gadiem.

Kambodžā nav ar likumu noteikts vecuma ierobežojums seksuālām attiecībām ar mazgadīgām personām, izņemot, ja notikusi izvarošana, paredzot stingrāku sodu, ja upuris bijis jaunāks par 16 gadiem.

Bērnu tiesību aizsardzības organizācijas un ANO cenšas panākt, lai Kambodžas likumdošana atbilstoši starptautiskajiem tiesību aktiem noteiktu, ka personas, kas jaunākas par 18 gadiem, uzskatāmas par bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!