Foto: AFP/Scanpix

ASV Teksasas štata Dalasas slimnīcā jau otrajam mediķim apstiprināta saslimšana ar Ebolas vīrusu, paziņoja štata valdība.

Teksasas štata veselības aprūpes departaments norādīja, ka, līdzīgi kā iepriekš, inficētais ir medicīnas darbinieks, kura aprūpē atradās ar vīrusu inficēts pacients no Libērijas.

Sievietei otrdien sākās drudzis, un viņa nekavējoties tika izolēta.

Veselības departaments paskaidroja, ka darbiniece ir iztaujāta, lai apzinātu visus cilvēkus, kas bijuši kontaktā ar inficēto mediķi, un viņus uzraudzītu.

Noskaidrojies, ka dienu pirms diagnozes noteikšanas sieviete lidojusi ar lidmašīnu iekšzemes reisā no Klīvlendas uz Dalasu. Līdz ar viņu lidmašīnā atradās vēl 132 cilvēki.

Slimību novēršanas centrs (CDC) norādīja, ka saskaņā ar lidmašīnas apkalpes sniegto informāciju darbiniecei lidojuma laikā nav bijuši nekādi saslimšanas simptomi. CDC vēlas runāt ar visiem pasažieriem, lai noteiktu, vai neviens nav ticis pakļauts inficēšanās riskam.

CDC lūdzis visus pasažierus, kas lidoja aviokompānijas "Frontier Airlines" reisā 1143, sazināties ar centru.

CDC iepriekš norādīja, ka sākotnēji darbiniecei veiktais tests ir uzrādījis pozitīvu rezultātu, un CDC veica papildu testu, lai to apstiprinātu.

"Kā jau mēs iepriekš minējām, pašlaik veicot izmeklēšanu, nebūtu pārsteigums, ja atklātos citi inficētie," atzina CDC.

Abi mediķi, kas inficējušies ASV, aprūpēja pirmo Ebolas vīrusa slimnieku Savienotajās Valstīs Tomasu Ēriku Dankanu, kurš, domājams, inficējies, atrodoties Libērijā. Dankans nomira 8.oktobrī.

Kā paskaidroja CDC, tiek veikti pasākumi, lai uzlabotu slimnīcas gatavību. Uz Dalasas slimnīcu nosūtīti arī eksperti, kuriem izdevies ierobežot Ebolas vīrusa izplatību Āfrikā pēdējos 20 gados.

CDC norādīja, ka tiek uzlabotas procedūras, lai pasargātu un labāk apmācītu medicīnas darbiniekus Dalasas slimnīcā un citviet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!