Londonas gardēži pēdējā laikā iecienījuši proteīniem bagātus kārumus - skudras, circeņus un skorpionus šokolādē, informē aģentūra "Reuters". Tods Daltons, kurš ASV Luizinānas štatā apguvis pavārmākslu, bet ceļojumos pa Āzijas un Centrālamerikas valstīm iemācījies ēst ceptus kukaiņus, apgalvo, ka kopš decembra pārdevis 5000 kukaiņu šokolādē.
"Tajos ir ļoti daudz proteīna un ļoti maz tauku. Tajos ir vairāk proteīna nekā jebkurā gaļas vai zivs ēdienā, ko mēs parasti lietojam pārtikā," aģentūrai "Reuters" teica Daltons.

Kukaiņveidīgās konfektītes maksā no trim līdz trīsarpus mārciņām, un tiek pārdotas tādos Londonas veikalos kā "Selfridges" un "Conran Shop". Drīzumā šīs delikateses tiks importētas arī uz Minheni un Cīrihi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!