Foto: AFP/Scanpix

ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidāta Donalda Trampa kampaņas jaunais vadītājs Stīvens Benons ir bijis reģistrēts kā vēlētājs pamestā namā Floridas štata Maiami pilsētā, un viņš šādi var būt pārkāpis štata vēlēšanu likumus, ziņoja mediji.

Laikraksts "Miami Herald" piektdien ziņoja, ka no 2014. gada līdz pagājušajai nedēļai Benons bijis reģistrēts kā vēlētājs "pamestā, ar atkritumiem pilnā mājā Koukounatgrouvas rajonā".

Britu laikraksta "Guardian" ASV ziņu vietne pirms tam bija publicējusi šīs mājas adresi.

Floridas vēlēšanu likumi paredz, ka vēlētājiem jābūt likumīgiem iedzīvotājiem apgabalā, kurā viņi reģistrējušies kā vēlētāji.

"Miami Herald" vēstīja, ka Benons tagad nomainījis vēlētāja reģistrēto adresi uz kādu nekustamo īpašumu Floridas štata Sarasotas apgabalā.

"Viņš reģistrējās vakar, un šodien mēs viņam nosūtījām vēlētāja reģistrācijas karti," laikrakstam paziņoja Sarasotas apgabala vēlēšanu uzraudze Keitija Denta.

Lai gan kaimiņi stāstīja "Miami Herald", ka neatminas redzējuši Benonu nekustamajā īpašumā Maiami, Trampa konservatīvā atbalstītāja latīņamerikāniete A. H. Delgado apgalvoja, ka Benons tiešām tur dzīvojis.

Florida ir svarīgs štats, kas var būt izšķirošs Trampa vai demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones uzvarai prezidenta vēlēšanās novembrī.

Benons, kurš ir konservatīvās ziņu vietnes "Breitbart News" bijušais vadītājs, pagājušonedēļ Trampa kampaņas vadītāja amatā nomainīja Polu Manafortu, kurš kampaņas vadību bija spiests pamest, gaismā nākot faktiem par viņa sadarbību ar Ukrainas prokremlisko eksprezidentu Viktoru Janukoviču.

Ņujorkas laikraksti piektdien vēstīja, ka Benonam 1996. gadā bija izvirzītas apsūdzības par vardarbību ģimenē. Pret Benonu uzsāktā lieta tomēr tika izbeigta, jo viņa dzīvesbiedre Mērija Luīze Pikarde nav ieradusies tiesā, lai sniegtu liecības pret viņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!