Foto: VID
Jaunkaledonijas tiesībsargājošās institūcijas aizturējušas trīs Lietuvas iedzīvotājus aizdomās par narkotiku kontrabandu, kā arī izskanējis, ka kontrabandistu bandā bijis Latvijas pilsonis.

Lietuvas Ārlietu ministrijā ziņu aģentūru BNS informēja, ka Francijai piederošās Klusā okeāna salu grupas institūcijas trešdien oficiāli informējušas Lietuvas vēstniecību Francijā par to, ka iepriekšējā dienā trīs Lietuvas pilsoņi aizturēti aizdomās par narkotisko vielu kontrabandu lielā apmērā.

Francijas plašsaziņas līdzekļos izskanējis, ka četri Lietuvas un Latvijas pilsoņi tiek turēti aizdomās par 1,4 tonnu kokaīna pārvadāšanu jahtā, kurai ir Gibraltāra karogs.

Jahta "L'Afalina" tika aizturēta kopīgā Francijas jūras spēku, policijas un muitas operācijā pēc tam, kad varasiestāžu pārstāvji tai pievērsa uzmanību netālu no Franču Polinēzijas krastiem.

Jaunkaledonijas varasiestādes uzskata, ka 100 miljonus eiro vērto narkotiku kravu bija paredzēts izplatīt Austrālijas tirgū.

Lietuvas Ārlietu ministrijā informēja, ka aizturētajiem ir sniegta informācija par viņu tiesībām, tomēr pagaidām viņi vēstniecībai nav lūguši konsulāro palīdzību. Vēstniecība ir informēta, ka aizturētajiem ir sniegta iespēja sazināties ar tuviniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!