Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jaunos lietavu izraisītos plūdos Krievijas dienvidos Krasnodaras novadā pie Melnās jūras gājuši bojā vismaz četri cilvēki, trešdien paziņoja amatpersonas.

Krievijas Ārkārtas lietu ministrijas izplatītajā paziņojumā teikts, ka cilvēki gājuši bojā otrdienas vakarā un trešdienas vakarā Tuapses rajona Novomihailovskas ciemā un divi no viņiem zaudēja dzīvību, kad viņu mašīnu aizskaloja palu ūdeņi. Apmēram 1500 cilvēku, tostarp 275 bērni, no tuvējās apkārtnes ir evakuēti.

Plūdi skāruši 600 māju un trīs sabiedriski nozīmīgas ēkas – vietējo slimnīcu, skolu un bērnudārzu.

Apmēram 11 400 cilvēku Tuapses rajonā un Sočos trešdien ir palikuši bez elektrības. Elektroenerģijas apgāde kavēta arī desmit sabiedriski nozīmīgām ēkām.

Lietavu izraisītajos plūdos trešdienas naktī applūda vairāki simti māju Tuapses rajonā, kurā arī reģistrēti visi četri bojāgājušie.

Šīs ir jau otrās spēcīgās lietavas Krasnodaras novadā šovasar. 6. un 7.jūlijā lietavu dēļ pārplūda Kubaņas upe. Šajos plūdos gāja bojā 168 cilvēki, cieta vairāk nekā 34 tūkstoši, applūdis 29 tūkstošu personu īpašums, 2000 māju nopostītas, atjaunot nav iespējams vairāk nekā 400 no tām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!