Foto: AFP/Scanpix

Viltus zvanītāji no Krievijas izjokojuši seru Eltonu Džonu, liekot mūziķim domāt, ka pats Krievijas prezidents Vladimirs Putins piezvanījis Džonam, lai pārrunātu seksuālo minoritāšu tiesības valstī, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Viņš tiešām noticēja, ka runā ar cilvēkiem, par ko mēs uzdevāmies," skaidroja Vladimirs Krasnovs jeb "Vovans", kurš kopā ar savu kolēģi Alekseju Stoljarovu jeb "Lexus" zvanījis pasaulē populārajam mūziķim.

"Aleksejs lieliski runā angliski, tāpēc viņš uzdevās par [prezidenta preses sekretāru] Dmitriju Peskovu un tulkoja mūsu sarunu. Un es biju Vladimirs Putins," skaidrojis Krasnovs. "Izrādījās, ka Eltons Džons tiešām gaidīja šo zvanu."

Zvana laikā mūziķis atradies kādā Londonas ierakstu studijā, viņš teicis: "Paldies, jūs uzlabojāt manu dienu. Šī diena un saruna ir vislieliskākās manā mūžā." Daļu no sarunas būs iespējams dzirdēt kādā Krievijas televīzijas šovā trešdienas, 16. septembra, vakarā.

Viltus zvans sekoja pēc raidsabiedrības BBC intervijas ar mākslinieku, kurā viņš izteica vēlēšanos tikties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, lai pārrunātu prezidenta "smieklīgo" attieksmi pret seksuālo minoritāšu tiesībām Krievijā.

Džons bija apņemies runāt ar Putinu par spīti tam, ka – visticamāk – Krievijas prezidents varētu smieties un nosaukt mūziķi par "absolūtu idiotu". "Bet vismaz es varēšu teikt, ka es mēģināju," BBC skaidroja Džons. Viņaprāt, Putina attieksme pret seksuālo minoritāšu pārstāvjiem ir izolējoša, aizspriedumaina un smieklīga.

Vēstīts, ka starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Human Rights Watch" (HRW) paudusi bažas par homofobisku uzbrukumu skaita pieaugumu Krievijā un nosodīja prezidenta Vladimira Putina valdību par šo problēmu nerisināšanu.

Organizācija norādīja, ka homofobisku uzbrukumu skaits sācis palielināties pēc tam, kad Putins 2013. gadā parakstīja pretrunīgi vērtēto likumu, kas aizliedz homoseksuālisma propagandu nepilngadīgo vidū.

HRW norādījusi, ka likums par homoseksuālisma propagandas aizliegumu nepilngadīgo vidū efektīvi legalizē diskrimināciju un ir saistāms ar homofobiskas retorikas pieaugumu valsts medijos un homofobiskas vardarbības palielināšanos valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!