Foto: Reuters/Scanpix

5. un 6. jūlijā Rīgā notiks NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra (NATO "StratCom") konference, kurā eksperti apspriedīs Krievijas aktivitātes informācijas telpā un citus svarīgus tematus. Sekot konferencei video tiešraides formātā varēs portālā "Delfi".

Konferencē "The Riga Stratcom Dialogue" pulcēsies ietekmīgākie prāti stratēģiskās komunikācijas, mediju, aizsardzības un drošības jomās.

Pasākumā tiks iztirzāti tādi temati kā Krievijas ietekme un kā tai pretoties, valdību komunikācijas nākotne robotizācijas un mākslīgā intelekta kontekstā, žurnālistikas nākotne "pēcpatiesības" pasaulē, kā arī to, kā ar komunikācijas palīdzību pretoties vardarbīgam ekstrēmismam.

"Sociālo mediju un tūlītējas informācijas laikmetā stratēģiskās komunikācijas loma kļūst arvien nozīmīgāka. Mēs saskaramies ar daudz jauniem izaicinājumiem. Tehnoloģija vidi maina daudz straujāk, nekā jebkad iepriekš, tādejādi izmainot dzīves no individuāla līmeņa līdz valstu funkcionēšanas kodolam. Informācijas telpa mūsu pretiniekam ir devusi iespēju ļoti īsā laikā globāli izplatīts savus naratīvus. Mums ir jābūt informētiem un gataviem ne tikai reaģēt, bet arī būt proaktīviem," norāda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Foto: Publicitātes attēli

Konferenci ar uzrunām atklās Latvijas prezidents Raimonds Vējonis un Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida.

Konferences tiešraidi portālā "Delfi" varēs vērot 5. jūlijā no pulksten 12.00 līdz pulksten 17.00, bet 6. jūlijā no pulksten 9.00 līdz pulksten 17.30. Ar konferences programmu var iepazīties šeit.

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru 2014. gada jūlijā izveidoja Latvija, Igaunija, Lietuva, Vācija, Itālija, Polija un Lielbritānija. 2014. gada septembrī Rīgā bāzētais centrs ieguva NATO akreditāciju. Centra uzdevums ir pētīt komunikācijas tendences, lai sniegtu praktiskus padomus NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!