Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Afganistānas galvaspilsētā Kabulā otrdien kaujinieki iebrukuši telekanāla "Shamsad TV" ēku kompleksā, nogalinot vismaz divus apsargus, bet vēlāk nogalināti arī paši.

Atbildību par uzbrukumu, kuru īstenoja divi kaujinieki, uzņēmies teroristu grupējums "Daesh". Abi uzbrucēji ir likvidēti, paziņoja Afganistānas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis Nadžibs Danišs, piebilstot, ka upuri ir divi apsardzes darbinieki - sieviete un vīrietis.

Policija ir noslēgusi ēku kompleksu un pārmeklē to. Danišs sacīja, ka uzbrukuma laikā policija izglābusi daļu televīzijas darbinieku, bet sīkāk nepaskaidroja.

Šādus uzbrukumus agrāk rīkoja islāmistu grupējums "Taleban", taču tā pārstāvis Zabihulla Mudžahids tviterī noliedza, ka viņi būtu saistīti ar šo.

"Shamsad TV" reportieris Faisals Zalands, kuram uzbrukuma sākumā izdevās no ēkas aizbēgt pa aizmugures durvīm, sacīja, ka drošības kamerās redzējis trīs uzbrucējus. "Viņi vispirms atklāja uguni uz sargu un tad iegāja ēkā. Viņi sāka mest granātas un šaut," ziņu aģentūrai AFP pastāstīja Zalands, piebilstot, ka daudzi viņa kolēģi palikuši ēkā.

"Shamsad TV" kanālā uzbrukuma laikā bija redzams nekustīgs attēls. 2006. gadā dibinātais telekanāls "Shamsad TV" raida galvenokārt puštu valodā.

"Daesh" atzars Afganistānā pēdējos gados ir sarīkojis vairākus uzbrukumus, tostarp pagājušajā otrdienā tika sarīkots sprādziens netālu no ASV vēstniecības Kabulā. Eksplozijā gāja bojā pieci cilvēki un vismaz 20 tika ievainoti. Atzaru galvenokārt veido kaujinieki, kas atšķēlušies no talibiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!