Foto: RIA Novosti/Scanpix

Čečenijas prokremliskā vadītāja Ramzana Kadirova birojs kritizējis Eiropas Savienības (ES) vēstnieku Krievijā Vīgaudu Ušacku, kas otrdien aicināja Maskavu sākt izmeklēšanu saistībā ar sociālajā tīklā "Instagram" ievietotajiem Kadirova draudiem nogalināt Krievijas opozīcijas pārstāvjus.

Kadirova preses sekretārs Alivi Karimovs atsūtījis Ušackam vēstuli, kurā kritizē viņu par "diplomātam neraksturīgu funkciju uzņemšanos" un dēvē vēstnieka izteiktās apsūdzības par nepamatotām.

Jau ziņots, ka Kadirovs pirmdien "Instagram" tīklā bija publicējis video, kurā bijušais Krievijas premjerministrs, opozīcijas Tautas brīvības partijas (PARNAS) priekšsēdētājs Mihails Kasjanovs un viņa vietnieks Vladimirs Kara-Murza jaunākais redzami optiskajā tēmeklī. Kadirova komentārs pie video vēstīja: "Kasjanovs atbraucis uz Strasbūru pēc naudas Krievijas opozīcijai. Kas nesaprata, tas sapratīs."

"Mūs ļoti pārsteidza Jūsu vārdi, ka Jūs "šokē šādi klaji draudi, ar kuriem nedrīkst samierināties". Mēs uzskatām, ka nepieciešams paskaidrojums, kuri Čečenijas vadītāja Ramzana Kadirova izteikumi "Instagram" profilā uzskatāmi par "klajiem draudiem nogalināt"," teikts vēstulē.

Reaģējot uz šo vēstuli, ES pārstāvniecība Krievijā trešdien ziņu aģentūrai BNS atsūtījusi paziņojumu, kurā uzsver, ka "ieraksts Kadirova "Instagram" profilā un sekojošā tā izdzēšana runā paši par sevi".

Kasjanovs un Kara-Murza trešdien vērsušies Krievijas tiesībsargāšanas iestādēs un lūguši sākt izmeklēšanu par minēto ierakstu, paziņojis Kasjanova advokāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!