Foto: AFP/Scanpix

Ar Ukrainas pretterorisma operācijas štābu sazinājušies čečenu kaujinieki jeb "kadirovieši", lūdzot iespēju vienoties par atkāpšanos uz Krievijas teritoriju, vēsta aģentūra UNIAN.

"Viņi lūdz pārrunas par viņu atkāpšanos uz Krievijas Federācijas teritoriju," teikts pretterorisma operācijas štāba preses centra paziņojumā.

UNIAN atgādina, ka iepriekš Ukrainas bataljona "Aidar" karavīri Krievijas konsulātam nodeva divus algotņus no Samaras, kuri brīvprātīgi nolika ieročus. Algotņi uzsvēruši, ka nemēģināja uz Krieviju atkāpties patstāvīgi, jo baidījās, ka uz robežas viņus varētu nošaut.

Vēstīts, ka Ukrainas spēki ir nostiprinājušies ap Doņecku un gūst panākumus kaujā pret prokrieviskajiem separātistiem, kuru rindās esot vērojama panika un dezertēšana.

Ukrainas izlūkdienesti jau iepriekš ziņojuši, ka to rīcībā esot informācija par Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD) īpašo uzdevumu vienībām doto rīkojumu likvidēt Ukrainas austrumos esošo krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bruņoto bandu vadoņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!