Krievijas Federācijas Čečenijas Republikas prezidents Ramzans Kadirovs paziņojis, ka atkāpsies no ietekmīgā amata un pametīs politiku aprīlī, kad beigsies viņa amata termiņš, ziņo Kremļa finansētais medijs "RT".

"Mans laiks ir pagājis. Katram cilvēkam ir savi limiti. Es ticu, ka Kadirovs ir jau sasniedzis savu augstāko punktu," viņš pats raksturojis savu stāvokli intervijā televīzijas kanālam "NTV".

Čečenijas prezidenta amatā viņš stājās 2007. gadā, bet pirms tam aptuveni divus gadus Kadirovs bija republikas premjers un ieņēma citus nozīmīgus amatus, kuri bija saistīti ar pārvaldes un drošības struktūrām.

Intervijā viņš gan atteicās spekulēt, kurš varētu ieņemt prezidenta krēslu, norādot, ka viņa komandai esot daudz spēcīgu kandidātu. Kadirovs arī neesot plānojis iekļūt Krievijas valdībā. "Ģimene, personīgā dzīve, islāma studijas - tas ir tas, kur es sevi redzu. Ja būs nepieciešamība ņemt rokās lāpstu, kaujas šauteni vai mugursomu, es to varu darīt," viņš klāstījis, norādot, ka, viņaprāt, savu uzdevumu tautas labā ir paveicis.

Pēc šīs intervijas, kura pārraidīta sestdien, svētdien vairāki Čečenijas sabiedriskie līderi aicinājuši uz masu mītiņiem, lai aicinātu Kadirovu palikt amatā, bet līderis lūdzis to nedarīt. "Protams, esmu priecīgs redzēt šo tautas atbalstu. Tas tikai vēlreiz pierāda, ka cilvēkam jāvelta sava dzīve saviem cilvēkiem," Kadirovs norādījis.

Kadirova negaidītais paziņojums nācis tikai dažas dienas pēc tam, kad tika publiskots liberālās opozīcijas politiķa Iļjas Jašina ziņojums, kurā viņš Kadirovu dēvē par draudu Krievijas nacionālajai drošībai. Viņš apsūdzēja Čečenijas vadītāju separātismā un privātas armijas uzturēšanā, šariata likumu ieviešanā, kā arī pārmērīgi grezna dzīvesveida piekopšanā.

Kā uzsver "RT", pirmais to publiskojis pats Kadirovs, norādot, ka ziņojums ir tikai tukša vāvuļošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!