Mīklaina spoža gaisma naksnīgajās debesīs izraisījusi paniku Kalifornijas iedzīvotājos. Parādība drīz vien izskaidrota – tā bijusi ASV flotes izšauta raķete, svētdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Ātri lidojoša spoža gaisma sestdienas naktī pamanīta pie Losandželosas, izraisot vētrainas diskusijas un spekulācijas par tās izcelsmi sociālajos tīklos. Internetā publicētajos video redzams spožs lidojoša objekts, kurš atstāj aiz sevis zilas gaismas staru.

Tikmēr policiju pārpludinājuši satrauktu iedzīvotāju zvani, kuros ziņots pat par komētu un kodolbumbu, raksta “The San Diego Union-Tribune”. Spožais objekts bijis redzams arī no Nevadas un Arizonas štatiem, kā arī pat 600 kilometrus tālāk esošās Sanfrancisko.

Skaidrību drīz vien ieviesa Oranžas apgabala šerifs, paskaidrojot, ka spīdošais objekts ir no Kalifornijas piekrastes izmēģinājuma nolūkos izšauta raķete. Arī Kalifornijas mediji apstiprina, ka tā bijusi neapbruņota “Trident” raķete, kas palaista no “USS Kentucky” zemūdenes.

Pirms tam piektdien Federālā aviācijas administrācija informēja, ka nakts reisi no un uz Losandželosas lidostas tiks novirzīti tā, lai nelidotu virs okeāna uz rietumiem no lidostas. Administrācija neprecizēja izmaiņu iemeslu, bet norādīja, ka no piektdienas līdz ceturtdienai šajā apkārtnē būs vērojama militārā aktivitāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!