Foto: AFP/Scanpix/LETA
Policija Kalifornijā aizturējusi iespējamo "Golden State Killer" sērijveida slepkavu, kurš tiek turēts aizdomās par vismaz 12 slepkavībām, 45 izvarošanas gadījumiem un 120 laupīšanām astoņdesmitajos gados, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Varasiestādes Sakramento, Kalifornijas štatā, paziņojušas, ka aizturētais ir 72 gadus vecs Sakramento vietējais iedzīvotājs Džozefs Džeimss Deandželo.

ASV plašsaziņas līdzekļi skaidro, ka drīzumā gaidāms oficiāls paziņojums par vīrieša aizturēšanu. Deandželo ticis arestēts pēc tam, kad atkārtoti uzsākta vairāk nekā 30 gadus vecās lietas izmeklēšana. Šobrīd aizdomās turamā DNS tiek salīdzināts ar noziegumos atrasto, atklāj policijas pārstāvji.

Džeina Karsone-Sandlera, kura tika izvarota 1976. gada oktobrī, medijiem atklāja, ka par vīrieša arestu uzzinājusi trešdien, kad savā e-pastā ieraudzījusi paziņojumu. "Esmu prieka pārņemta, visu dienu raudāju," sajūtās ar vietējiem medijiem dalījās sieviete. Policija pieļauj, ka Karsone-Sandlera bijusi izvarotāja piektais upuris.

Tiek uzskatīts, ka "Golden State Killer" laika posmā no 1976. līdz 1986. gadam noslepkavojis un izvarojis jaunas meitenes un sievietes vecumā no 12 līdz pat 41 gadam, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!