Foto: AP/Scanpix
Milzīgu airzivi atraduši jūras biologi ASV, kuri par siļķu karali dēvēto zemūdens dzīļu iemītnieku pamanījuši nirstot Longbīčā Kalifornijas dienvidos, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

5,5 metrus garo zivs ķermeni snorkelēšanas laikā pamanījusi Katalinas salas Jūras institūta darbiniece Jasmīna Santana. "Jasmīna Santana bija pārsteigta, ieraugot puses dolāra izmēra aci raugāmies viņā no smilšainā dibena," teikts institūta paziņojumā.

"Viņas pirmā reakcija bija būt uzmanīgai, līdz viņa saprata, kas tas ir miris," skaidro institūts. Sieviete zemūdens milzeni paņēmusi aiz astes un vilkusi krasta virzienā, līdz palīgā piesteigušies citi cilvēki.

Airzivs ir dziļos ūdeņos dzīvojošs okeāna iemītnieks, kas var pārsniegt 20 metru garumu. Ar siļķu ķēniņu sastapties cilvēkiem gadās reti, jo tas dzīvo pat vairāk nekā 900 metru dziļumā.

Milzeņa audu paraugi un videomateriāli ir nosūtīti Kalifornijas Universitātei, bet ķermenis tiks aprakts smiltīs, līdz tas sadalīsies, lai skeletu izmantotu kā uzskates materiālu. Domājams, ka zivs mirusi dabīgā nāvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!