Foto: AP/Scanpix

Kādas Losandželosas piepilsētas iedzīvotāji tiesā vērsušies pret fabriku, kurā ražo aso sriračas mērci, jo ražotnes izplatītā smaka padarot apkārtni par dzīvei nepiemērotu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ērvindeilas iedzīvotāji sūdzas par acu dedzināšanu, iekaisušiem elpceļiem un galvassāpēm, bet no asās smakas neesot iespējam paglābties pat mājās.

"Smakas ir tik spēcīgas un uzbrūkošas, ka iedzīvotāji brīvdabas aktivitātes pārvieto uz iekštelpām un pat uz laiku atstāj savas mājas, lai paglābtos no smakām," teikts iesniegumā tiesai.

Iedzīvotāji vēlas, lai uzņēmums "Huy Fong Foods" pārtrauc asās čili mērces ražošanu, kamēr nav izstrādāts plāns smaku novēršanai.

Rūpnīca sadarbojas ar varasiestādēm un aktīvi strādā pie tā, lai problēmu novērstu, norāda "Huy Fong Foods" pārstāvji. Ražotnei jau esot uzstādīti filtri, bet ir nepieciešams laiks, lai izpētītu labāko smaku novēršanas veidu.

Uzņēmums noraida, ka smakas varētu radīt kādas problēmas, uzsverot, ka ražotnes darbinieki par nekādām komplikācijām nekad nav sūdzējušies.

Asā sriračas mērce tiek tirgota visā pasaulē, bet Losandželosā nesen notika pat sriračas svētki, piebilst BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!