Ohotskas jūrā Kamčatkas piekrastē naktī uz ceturtdienu nogrimis traleris "Дальний Восток". Kuģa avārijā gājuši bojā 54 cilvēki no kopumā 132, kuri atradušies uz kuģa klāja, ceturtdien vēsta ārvalstu mediji.

Tiek ziņots, ka izdevies izglābt 63 cilvēkus, bet 15 cilvēku liktenis pagaidām nav zināms.

Šajā laikā ūdens temperatūra šajā rajonā ir nulle grādu.

"Zvejas kuģi, kas piedalījās glābšanas operācijā, no ūdens izcēluši 54 cilvēku mirstīgās atliekas, 63 cilvēki izglābti," atsaucoties uz Petropavlovskas - Kamčatkas apgabala jūras glābšanas centra priekšnieka teikto vēsta aģentūra "Interfax".

"Ria Novosti" vēsta, ka uz kuģa klāja bijuši 54 ārvalstnieki - 42 no Birmas, trīs no Latvijas, četri - Ukrainas, pieci - Vanuatu.

Latvijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Ivars Lasis ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka pagaidām oficiāla informācija par Latvijas Republikas pilsoņu nāvi nav saņemta. Šobrīd starp Latvijas un Krievijas Ārlietu ministrijām notiek aktīva sazināšanās. 

Uz kuģa ir atradušies trīs Latvijas valstspiederīgie, divi no tiem ir uz kuģa un ir dzīvi, bet par vienu ziņu nav, taču nav arī apstiprināts, ka šī persona būtu gājusi bojā, sacīja Lasis. 

Pārējie 78 cilvēki bijuši Krievijas pilsoņi.

Tiek vēstīts, ka kuģis nav raidījis SOS signālu.Traleris nogrimis ļoti ātri, ekipāža nav paspējusi nosūtīt lūgumu pēc palīdzības.

Avārijas iemesli pagaidām nav zināmi. 

Kuģis būvēts 1989.gadā. Līdz 2014.gadam tas ar nosaukumu "Stende" kuģojis Baltijas jūrā un bāzējies Rīgā. Pērn kuģi iegādājies uzņēmums "Magellan", un tas pārbraucis uz Krievijas Tālajiem Austrumiem, kur kuģim piešķirts jauns vārds. Tā bāzes osta bijusi Neveļska, Sahalīnā.

Foto- Jurijs Semeneņs
Fotogrāfēts 2013 oktobrī

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!