Foto: stock.xchng

Septiņi Francijas tūristi no vienas ģimenes, tostarp četri bērni, otrdien nolaupīti Kamerūnas ziemeļos, paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands un piebilda, ka par nolaupīšanu aizdomās tiek turēti teroristiska grupējuma no Nigērijas pārstāvji.

Olands vizītes Atēnās laikā žurnālistiem teica, ka ir saņēmis informāciju, ka tūristus gūstā saņēma Nigērijas "teroristu grupējums, kas mums ir labi pazīstams".

Francijas prezidents norādīja, ka, visticamāk, nolaupītie tiks vesti uz Nigēriju, bet Francija dara visu iespējamo, lai to novērstu.

Francijas vēstniecībai Jaundē pietuvināts avots iepriekš plašsaziņas līdzekļiem atklāja, ka pagaidām nenoskaidroti vīrieši ar motocikliem ir nolaupījuši septiņus Francijas tūristus apkaimē Nigērijas pierobežā.

"Ir skaidrs, ka tūristi atgriezās no Vazas dabas parka," avots minēja 1934.gadā dibināto un tūristu iecienīto apskates objektu Kamerūnā.

Avots parkā norādīja, ka tūristi tur bijuši pirmdien, nakti pavadījuši tūristu nometnē, no kuras prom devās otrdienas rītā.

Savukārt avots Kamerūnas drošības struktūrās pastāstīja, ka nolaupītāji tiek meklēti visas valsts robežas ar Nigēriju garumā.

Tā ir pirmā reize, kad Kamerūnā tiek nolaupīti Rietumvalstu tūristi, lai gan ķīlnieku saņemšana Kamerūnas piekrastē nav neparasta.

Decembrī Nigērijā tika nolaupīts Francijas inženieris Fransiss Kollomps, par ko atbildību uzņēmās Nigērijas radikālo islāmistu grupējums "Ansaru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!