Foto: AFP/Scanpix

Kamerūnā otrdien nolaupītie septiņi Francijas tūristi ir aizvesti uz kaimiņvalsti Nigēriju, trešdienas naktī paziņoja Kamerūnas valdība.

"Nolaupītāji ar saviem ķīlniekiem ir devušies pāri robežai uz Nigēriju," teikts Kamerūnas Ārlietu ministrijas paziņojumā, kuru pārraidīja valsts televīzija un radio.

Nolaupītāji, kas tiek uzskatīti par islāmistu kaujiniekiem no Nigērijas, otrdien nolaupīja septiņus Francijas tūristus no vienas ģimenes, tostarp četrus bērnus, Kamerūnas ziemeļos Sabongari ciemā Nigērijas robežas tuvumā.

Francijas prezidents Fransuā Olands savas Atēnu vizītes laikā minēja viņa saņemtu informāciju, ka tūristus gūstā saņēmis Nigērijas "teroristu grupējums, kas mums ir labi pazīstams". Viņš arī sacīja, ka Francija dara visu iespējamo, lai nolaupītāji neaizvestu savus ķīlniekus uz Nigēriju.

Francijas energokompānija "GDF Suez" paziņoja, ka ir nolaupīts tās darbinieks, kurš strādāja Kamerūnas galvaspilsētā Jaundē, un viņa ģimenes locekļi. Nolaupīšana notika, kad šī ģimene pavadīja brīvdienas Kamerūnas ziemeļos un tur bija apmeklējusi Vazas nacionālo parku.

Kādas rietumvalsts diplomāts paziņoja, ka seši bruņoti nolaupītāji uz motocikliem saņēmuši par ķīlniekiem precētu pāri ar četriem bērniem un tēvoci. Nolaupītie bērni ir piecu, astoņu, 10 un 12 gadu vecumā.

Šī ir pirmā reize, kad Kamerūnā nolaupīti Rietumvalstu tūristi, lai gan ķīlnieku saņemšana Kamerūnas piekrastē nav neparasta.

Decembrī Nigērijā tika nolaupīts Francijas inženieris Fransiss Kollomps, par ko atbildību uzņēmās Nigērijas radikālo islāmistu grupējums "Ansaru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!