Foto: RIA Novosti/Scanpix

Reaģējot uz situācijas saasināšanos Ukrainā, Kanāda paplašinājusi ekonomiskās sankcijas pret Maskavu, sarakstā iekļaujot arī Krievijas naftas gigantu "Rosneft", vēsta aģentūra UNIAN.

18. februārī publicētā sankciju sarakstā iekļauti 37 Krievijas un Ukrainas pilsoņi, kā arī 17 juridiskas personas. Sankcijas vērstas arī pret sabiedrisko organizāciju "Novorosija" ("Jaunkrievija").

Sankcijām un ieceļošanas aizliegumam Kanādā pakļauts Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs, valsts tehnoloģiju kompānijas "Rosteh" ģenerāldirektors Sergejs Čemezovs, Ģenerālštāba priekšnieka vietnieks Andrejs Kartapolovs, Krievijas Valsts domes deputāts Valērijs Kuļikovs, deputāts Valērijs Raškins.

Tāpat sarakstā iekļauta Krievijas estrādes zvaigzne Josifs Kobzons, Kremļa propagandas žurnālists Dmitrijs Kiseļovs un motociklistu kluba "Night Wolves" prezidents Aleksandrs Zaldostanovs – "Ķirurgs" (titulattēlā).

Kobzons jau iekļauts 16. februārī publicētajā Eiropas Savienības (ES) sankciju sarakstā.

Motokluba "Night Wolves" prezidents "Ķirurgs" zināma kā Kremļa saimnieka Vladimira Putina draugs un dedzīgs viņa politikas atbalstītājs. Nesen viņš bija viens no aktīvistiem, kas dibināja sabiedrisku kustību, kuras mērķis ir nepieļaut un vajadzības gadījumā ar varu izdzenāt pret Krievijas varu vērstus protestus.

Savukārt augustā Sevastopolē "Night Wolves" rīkoja vērienīgu šovu, slavinot Krimas aneksiju, tirānu Josifu Staļinu, bet Ukrainu attēlojot kā fašistisku valsti.

Vēstīts, ka 15. februārī Ukrainas austrumos stājās spēkā pamiers, ko paredzēja Ukrainas, Vācijas, Francijas un Krievijas līderu Minskā panāktā vienošanās. Tomēr par spīti tam Maskavas atbalstītie kaujinieki nav pārtraukuši uzbrukumus Debaļceves pilsētai, norādot, ka uz to uguns pārtraukšana neattiecas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!