Foto: stock.xchng

Divi ārzemnieki Kanādā apsūdzēti par to, ka plānojuši teroristisku uzbrukumu pasažieru vilcienam, atbalstu saņemot no ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda" saistītiem elementiem Irānā. Par to otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

30 un 35 gadus vecie vīrieši pirmdien aizturēti Monreālā un Toronto. Izmeklētāji uzskata, ka vīrieši plānojuši nolaist no sliedēm pasažieru vilcienu Toronto apkārtnē. Nav gan zināms, kad tieši uzbrukumam bija jānotiek.

Abi ārzemnieki ir saistīti ar "Al Qaeda" elementiem Irānā, no kuriem saņēmušu palīdzību. Tomēr nav gūti pierādījumi, ka palīdzību būtu sniegusi Irānas valsts.

Vīrieši plānojuši uzbrukumu noteiktā dzelzceļa maršrutā, bet ne noteiktam vilcienam, uzskata Kanādas varasiestādes. Policija uzsver, ka uzbrukums vēl bijis plānošanas stadijā un tāpēc "tieši draudi plašai sabiedrībai" nav bijuši.

Teroristu plānu atklāšanā un aizturēšanas operācijā piedalījušies arī ASV Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) aģenti. Plānotajam teroraktam nav nekādas saistības ar pagājušajā nedēļa notikušo teroraktu Bostonas maratona laikā, kāda ASV Tieslietu ministrijas amatpersona informēja aģentūru AP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!