Foto: Shutterstock
Kanādā ceturtdien stājas spēkā jauns ceļošanas ierobežojums, kas paredz ārvalstu pilsoņiem, kuru valstīm ir bezvīzu režīms ar Kanādu, saņemt elektronisku ceļošanas atļauju lidojumam uz Kanādu vai tranzītam caur šo valsti.

Kā informēja Kanādas vēstniecība Latvijā, cilvēkiem būs jāiegādājas elektroniskā ceļošanas atļauja - eTA. Pieteikšanās eTA atļaujai ir vienkāršs tiešsaistes process, kas maksā tikai septiņus Kanādas dolārus (4,73 eiro).

Kanādas valdības tīmekļa vietne "Canada.ca/eTA" ir vienīgā oficiālā vietne eTA iegādei.

Latvijas nepilsoņiem ir vajadzīga vīza, lai dotos uz Kanādu. Kanādas pilsoņiem, tostarp ar dubulto pilsonību, reģistrējoties lidojumam uz Kanādu, būs jāuzrāda derīga Kanādas pase.

Lai samazinātu ceļošanas apgrūtinājumus dubultpilsoņiem, kuriem nav derīgas Kanādas pases, līdz 2017. gada 31. janvārim ir ieviests pagaidu risinājums - īpaša e-atļauja. Šai atļaujai var pieteikties personas ar otras pilsonības pasi, kurām līdz izlidošanai ir atlikušas mazāk nekā desmit dienas un kuru Kanādas pilsonības datus iespējams pārbaudīt valdības elektroniskajos reģistros.

Dubultpilsoņi, kuri nevar pieteikties e-atļaujai, tiek aicināti savlaicīgi pieteikties Kanādas pases atjaunošanai.

"Sākot ar 2016. gada 10. novembri, ceļotājiem, kam nav vajadzīga vīza, būs vajadzīga elektroniska ceļošanas atļauja (eTA), lai iekāptu lidmašīnā uz Kanādu," iepriekš paziņoja Kanādas valdība. "Kanādas pilsoņiem, ieskaitot dubultpilsoņus, būs vajadzīga derīga Kanādas pase lidojumam uz vai tranzītam caur Kanādu," teikts paziņojumā.

Jaunais ierobežojums neattieksies uz ASV pilsoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!