Foto: AP/Scanpix
Kandādas pilsētā Fortmakmari piektdien, 20. maijā, nedaudz uzlijis lietus, kas ugunsdzēsējiem mazliet palīdzējis savaldīt uguns liesmas, ziņo "International Business Times" (IBT).

Medijs vēsta, ka Fortmakmari pilsētā ir iestājies aukstāks laiks. Tas nesis arī lietus mākoņus, kas nedaudz atvieglojis ugunsdzēsēju darbu.

Ugunsdzēsēji turpina dzēst postošos ugunsgrēkus, kas jau kopš maija sākuma plosa Kanādas Albertas provincē esošās Fortmakmari pilsētu un tās tuvāko apkaimi.

Ziņots, ka vairāk nekā 80 tūkstoši cilvēku jau pirms divām nedēļām tika evakuēti no Fortmakmari pilsētas. Lai gan liesmas pēc tam pārvirzījās tālāk, pēdējās dienās uguns atkal apdraud šo rajonu. Šajā apkārtnē atrodas 12 aktīvas naftas ieguves vietas.

Pirmdien, 16. maijā, liesmas uz ziemeļiem no Fortmakmari izpletušās ar ātrumu 30 – 40 metri minūtē. Biezie dūmi un pelni apgrūtina ugunsdzēsēju darbu, bet sausā gaisa vējš veicina ugunsgrēku.

Fortmakmari sarkanais gailis ir nopostījis vairāk nekā 2400 ēkas. Tūkstošiem evakuēto cilvēku turpina dzīvot pagaidu patvēruma vietās.

Ugunsgrēks joprojām aptver aptuveni 2410 kvadrātkilometru lielu platību un tiek prognozēts, ka tas turpināsies vēl vairākas nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!