Foto: AP/Scanpix

Kanādas pamestajā Fortmakmari pilsētā, kur cilvēki evakuēti postošo ugunsgrēku dēļ, tagad rosoties melnie lāči, kas meklē cilvēku mājvietās pamesto ēdienu, ziņo britu raidsabiedrība "Sky News".

Kopš cilvēki pametuši savas mājvietas, vairāki lāči redzēti pastaigājamies Fortmakmari pilsētas ielās. Lāču skaits ir palielinājies vairākas reizes, informē "Sky News".

Dzīvnieki manīti nēsājam dzērienu bundžiņas, tāpat viņi redzēti pie atkritumu konteineriem un pat pie pārtikas atkausēšanas iekārtām.

"Šie dzīvnieki ir ļoti gudri un ātri pierod jaunajā vidē," apgalvojis Albertas provinces zivju un savvaļas filiāles pārstāvis Brendans Koks. Tāpat viņš piebildis, ka ēdiena smaku melnie lāči var sajust pat vairāku kilometru attālumā.

Fortmakmari pilsētā sākuši dežūrēt savvaļas varas iestāžu pārstāvji, lai nepieļautu lāču darbību pilsētas ielās un cilvēku pamestajos mājokļos, ziņo "Sky News".

Ziņots, ka vairāk nekā 80 tūkstoši cilvēku jau pirms divām nedēļām tika evakuēti no Fortmakmari pilsētas. Lai gan liesmas pēc tam pārvirzījās tālāk, pēdējās dienās uguns atkal apdraud šo rajonu. Šajā apkārtnē atrodas 12 aktīvas naftas ieguves vietas.

Pirmdien, 16. maijā, liesmas uz ziemeļiem no Fortmakmari izpletušās ar ātrumu 30 – 40 metri minūtē. Biezie dūmi un pelni apgrūtina ugunsdzēsēju darbu, bet sausā gaisa vējš veicina ugunsgrēku.

Fortmakmari sarkanais gailis ir nopostījis vairāk nekā 2400 ēkas. Tūkstošiem evakuēto cilvēku turpina dzīvot pagaidu patvēruma vietās.

Ugunsgrēks joprojām aptver aptuveni 2410 kvadrātkilometru lielu platību un tiek prognozēts, ka tas turpināsies vēl vairākas nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!