Kanādas uz ziemeļiem vistālāk esošās teritorijas galvaspilsētas Ikaluitas iedzīvotāji otrdienas vakarā pieredzēja nebijušu skatu - ne tikai debesis, bet visa apkārtne iekrāsojās spilgti rozā krāsā.

Medija CBC pārstāvis Niks Marejs no pilsētas par dīvaino dabas parādību ziņoja otrdienas vakarā. Dažas viņa uzņemtās fotogrāfijas īsā laikā internetā iekaroja milzu popularitāti, kā arī lielu skaitu skeptisku komentāru no cilvēkiem, kuri neticēja, ka fotogrāfijās redzamais tonis nav mākslīgi radīts ar datora palīdzību.

Tikmēr pašu pieredzētās dabas parādības īstumu apstiprinājuši arī vairāki citi Ikaluitas iedzīvotāji. Savukārt meteorologi to izskaidrojuši kā ļoti retu fenomenu, kad norietošās saules gaisma tiek izkliedēta atmosfēras daļiņās.

Nunavutas galvaspilsēta ar aptuveni 7000 iedzīvotājiem sava nomaļā novietojuma dēļ ir mazākā Kanādas teritoriju galvaspilsēta. Tā atrodas aptuveni 7100 kilometrus no ekvatora uz Bafina salas Kanādas Arktiskajā arhipelāgā.

Ekonomisti paredz, ka globālās sasilšanas dēļ pilsēta jau tuvākajos gados kļūs par aizvien svarīgāku ostu stratēģiski nozīmīgos ziemeļu kuģu ceļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!