Foto: AFP/Scanpix

ASV ceturtdien izvirzītas apsūdzības kādam Kanzasas štata iedzīvotājam, kurš bārā nošāvis vienu Indijas pilsoni un vēl vienu ievainojis, turklāt incidents tiek izmeklēts kā iespējams naida noziegums, kas izraisījis plašu rezonansi Indijā.

51 gadu vecajam ASV karaflotes veterānam Adamam Parintonam izvirzītas apsūdzības slepkavībā un divos slepkavības mēģinājumos, preses konferencē paziņoja Džonsona apgabala prokurors Stīvens Hovs.

Parintons tiek apsūdzēts par to, ka Oleites pilsētā, Kanzasas štatā, trešdienas vakarā bārā nošāva 32 gadus veco indieti Srinivasu Kučibhlotu un ievainoja 32 gadus veco indieti Aloku Madasani, paziņojis Oleites Policijas departaments.

Parintons arī ievainojis 24 gadus veco amerikāni Ianu Grilotu, kurš tika sašauts brīdī, kad centās iejaukties, vēstīja laikraksts "Kansas City Star".

Viens aculiecinieks pavēstīja "Kansas City Star", ka pirms šaušanas uzbrucējs kliedzis: "Vācies prom no manas zemes!"

Parintons pēc tam atstāja notikuma vietu, bet pēc piecām stundām tika notverts Klintonā, Misūri štatā, kur viņš bāra darbiniekiem esot teicis, ka meklējot slēptuvi, jo tikko esot nogalinājis divus vīriešus no Tuvajiem Austrumiem, rakstīja "Kansas City Star".

Parintons aizturēšanai nepretojās un nebija bruņots.

Indieša nošaušana izraisījusi plašu rezonansi Indijā, valdot bažām par ASV prezidenta Donalda Trampa "Amerika vispirms" retoriku imigrācijas un darbavietu jautājumā, kas pastiprinājusi neiecietības klimatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!