Foto: Reuters/Scanpix

Uzbrukumā no Jemenas bēgošu somāliešu patvērumu meklētāju laivai nogalināts vismaz 31 cilvēks, atsaucoties uz ANO, vēsta BBC. Uzbrukums no gaisa noticis Sarkanajā jūrā netālu no krasta.

Pēc uzbrukuma bēgļu laiva devusies uz Jemenas hutu kaujinieku kontrolēto Hudaidas ostu. Tās amatpersonas atklāj, ka mirušo vidū bijušas arī sievietes un bērni. Savukārt vairāki desmiti ievainoto nogādāti slimnīcā, no tiem vismaz 20 stāvoklis bijis smags.

Izdzīvojušie Jemenas ostas amatpersonām atklājuši, ka uzbrukums noticis Sarkanās jūras Bābelmandebas šaurumā. Somālieši, kuri savulaik bija ieradušies Jemenā meklēt patvērumu no pašu valstī ilgstoši notiekošā pilsoņkara, atkal bija devušies ceļā uz Sudānu, Jemenas pilsoņkara dēļ.

Viens no izdzīvojušajiem ir jemenietis, kurš piedalījies cilvēku kontrabandas organizēšanā. Viņš atklājis, ka laiva krastu pametusi naktī. Pēc aptuveni pusstundas ceļā, viņiem uzbrucis helikopters. Tikai tad, kad laivā esošajiem izdevies aizdeg lāpas, lai izgaismotu tajā esošos un parādītu, ka viņi ir bēgļi, helikopterā esošie pārtraukuši uguni, kontrabandista teikto pārstāsta "Independent".

Hutu kaujinieki uzskata, ka uzbrukumu veikušais "Apache" helikopters pieder Saūda Arābijai, kura pilsoņkarā atbalsta valdības spēkus.

Aptuveni 80 laivā bijušie ir izdzīvojuši, viņu vidū ir arī trīs kontrabandisti. Neievainotie sākotnēji nogādāti vietējā cietumā.

Lai gan Jemenu pašu kopš 2015. gada pārņēmis asiņains pilsoņkarš, tajā joprojām turpina ierasties bēgļi no Somālijas. Jemenā atrodas lielas ANO pārraudzītas somāliešu bēgļu nometnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!