Foto: AFP/Scanpix

Irānas balstītās irākiešu šiītu brigādes jeb "Tautas mobilizācijas spēki" svētdien paziņoja par Irākas ziemeļrietumu pilsētas Biādžas pilsētas atkarošanu no teroristu organizācijas "Daesh" kaujiniekiem, vēsta "ARA News".

Biādžas reģionu izdevies pilnībā atkarot 11 dienu laikā kopš operācijas uzsākšanas, norāda medijs. Spēki pilsētā ienākuši no trim pusēm - ziemeļiem, ziemeļaustrumiem un dienvidiem – un virs administratīvajām ēkām pacēluši Irākas karogus. Līdz ar pilsētu, no islāmistiem atgūti vēl 12 ciemi.

Kaujās par reģionu nogalināti vismaz 37 "Daesh" kaujinieki un iznīcinātas divas ar sprāgstvielām piekrautas automašīnas. Tagad uzsākta atbrīvotā reģiona atmīnēšanas darbi, ziņo "Tautas mobilizācijas spēku" vadība.

Bēgošie džihādisti reģionā saspridzinājuši tiltus, kā arī aizdedzinājuši naftas pumpjus, izraisot plašus ugunsgrēkus un piesārņojot gaisu.

Foto: AFP/Scanpix

Tieši no Biāžas "Daesh" 2014. gada jūnijā īstenojuši iebrukumu Mosulā. Tā džihādistiem bija stratēģiski nozīmīga, jo atradās tuksnesī starp viņu kontrolētajām lielpilsētām Mosulu un Raku. Tiek uzskatīts, ka pēc Mosulas pamešanas pašpasludinātā kalifāta "Islāma valsts" kalifs Abu Bakrs al Bagdadi šajā pilsētā slepeni uzturējies, bet patlaban varētu atrasties Sīrijā.

Arī ASV vadītās starptautiskās koalīcijas pārstāvis Raiens Dilons apsveicis Irānas atbalstīto spēku panākumus pret islāmistiem, raksta "ARA News".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!