Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas armija piektdien no Krievijas regulārās armijas spēkiem un tās atbalstītajiem separātistiem atguvusi Novoluhanskes ciemu pie Svitlodarskas Duhas, ziņo Donbasa-Ukrainas bataljona komandieris Vjačeslavs Vlasenko.

"Jauki tevi redzēt, Svitlodarska Duha. Šodien Donbasa-Ukrainas bataljons veiksmīgi paveica pārdrošu operāciju, atbrīvojot Novoluhanski. Vienā piegājienā. Bez zaudējumiem. Mūsu sveicieni separātistiem," viņa ierakstu "Facebook" citē aģentūra "Unian".

Ukrainas spēki ieņēma ciema kontrolpunktus un iegāja Novoluhanskē. Tāpat karavīri tūlītēji izveidoja jaunu kontrolpunktu uz ceļa uz dienvidiem no apdzīvotās vietas. "Tas ļaus nodrošināt pārtikas produktu un pirmās nepieciešamības preču netraucētu piegādi gandrīz četriem tūkstošiem ciema iedzīvotāju, kā arī atsākt veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu (..)," pēc ciema atgūšanas norādījusi Ukrainas iekšlietu ministrija.


Jaunais ieguvums nodrošinās arī cieminiekiem iespēju doties uz pārējo Ukrainu satikt savus radiniekus un otrādi.

Separātistu nelegālā nodibinājuma "Doņeckas tautas republikas" avoti ziņo, ka ieņemts ciems "pelēkajā zonā". Tiek norādīts, ka savas pozīcijas pametuši 359 tā kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!