Foto: AP/Scanpix/LETA

Himalaju kalnos Indijas kontrolētajā Kašmirā netālu no demarkācijas līnijas Indijas un Ķīnas karavīru starpā izraisījusies sadursme, kurā kā cīņas līdzeklis izmantoti akmeņi, trešdien pavēstīja Indijas amatpersonas.

Ķīnas karavīri svieduši ar akmeņiem, otrdien mēģinot iekļūt Ladahas reģionā netālu no Pangongas ezera, kur viņiem pretī stājušies Indijas karavīri, sacīja augsta ranga policijas amatpersona. Indijas karavīri spēruši atbildes soļus, bet neviena no pusēm nav likusi lietā šaujamieročus.

Ķīna par šo incidentu nekādus komentārus nav sniegusi.

Kā skaidroja Indijas izlūkdienesta amatpersona, Indijas karavīri apturējuši Ķīnas patruļu, kas, pēc visa spriežot, slikto laika apstākļu dēļ bija iemaldījusies Indijas kontrolētajā teritorijā.

Pretējo pušu karavīru starpā sākuši skanēt kliedzieni un vēlāk arī lidot akmeņi. Karavīri abās pusēs guvuši vieglus savainojumus.

Pēc teju 30 minūtes ilgušās konfrontācijas abu pušu karavīri atgriezušies savās pozīcijās.

Sadursme bijusi īsa, bet vardarbīga, turklāt šī bijusi pirmā reize, kad cīņā izmantoti akmeņi, skaidroja Indijas armijas pārstāvis.

Abu pušu karavīri iesaistīti nevardarbīgā konfrontācijā arī Doklamā, uz kuru pretenzijas ir Ķīnai un Indijas sabiedrotajai Butānai. Indija uz šo reģionu jau jūnijā nosūtīja savus karavīrus, lai nepieļautu, ka Ķīna tur būvē stratēģisku ceļu.

Robežas dēļ Indijas un Ķīnas starpā vēl 1962. gadā izraisījās karš, turklāt par lielāko robežas daļu nav panākta vienošanās, neraugoties uz vairākiem sarunu raundiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!