Foto: Reuters/Scanpix

Kompānija "Kaspersky Labs", kura ASV medijos apsūdzēta spiegošanā Krievijas labā, ir atzinusi, ka 2014. gadā ir "nejauši" ieguvusi ar ASV Nacionālo drošības pārvaldi (NSA) saistītus failus, ziņo "Radio Svoboda".

Kompānija arī atzīst, ka tās antivīrusa programmās izmantots hakeru kods, kas 2014. gadā iegūts no kāda personālā datora ASV.

Tas teikts trešdien publiskotā "Kaspersky Labs" atskaitē par iekšējās izmeklēšanas provizoriskajiem rezultātiem. Izmeklēšanu kompānija sāka pēc ASV mediju publikācijām, kurās "Kaspersky" tika vainota sadarbībā ar Krievijas specdienestiem un spiegošanā.

Kompānijas dibinātājs un vadītājs Jevgenijs Kasperskis aģentūrai "Associated Press" (AP) atzina, ka 2014. gadā nejauši ir iegūti ar NSA saistīti faili. Tiklīdz kļuva zināms, ka faili ir slepeni, tie tika izdzēsti, apgalvo Kasperskis.

Šogad vasarā ASV varasiestādes pilnībā aizliedza valdības iestādēs izmantot "Kaspersky Labs" pretvīrusu programmas. Kompānija solīja nodot ASV izmeklētājiem visus nepieciešamos datus, lai pierādītu, ka nav saistīta ar Krievijas specdienestiem vai citām valsts iestādēm.

Tāpat uzņēmums solīja 2018. gada sākumā atklāt savu programmu un nākamo atjauninājumu pamata kodu, lai to varētu pārbaudīt neatkarīgi eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!