Foto: AFP/Scanpix

Kataloņu separātisti pēdējā brīdī sestdien vienojušies par jaunās reģionālās valdības izveidi, lai varētu uzsākt atdalīšanās procesu no Spānijas, paziņojusi līdzšinējā administrācija.

Līdzšinējā Katalonijas premjerministra Artūra Masa vadītā separātistu koalīcija "Kopā par Jā!" ("Junts pel Si" - JS) beidzot ir panākusi vienošanos ar galēji kreiso partiju "Tautas vienotības kandidāti" (CUP), aģentūrai AFP pavēstīja avots valdībā.

"Ir vienošanās. Mums būs valdība un stabilitāte," savukārt tviterī paziņoja organizācijas "Katalonijas nacionālā asambleja" prezidents Džordi Sanče.

Kā ziņots, lai gan CUP arī iestājas par Katalonijas neatkarību, tā līdz šim atteicās atbalstīt Masa atkārtotu apstiprināšanu premjera amatā, jo iebilst pret viņa īstenoto taupības politiku, kā arī nav apmierināta ar viņa vadītās centriski labējās partijas "Katalonijas Demokrātiskā konverģence" (CDC) saistību ar pēdējā laika korupcijas skandāliem.

Jaunā valdība ir jāizveido līdz sestdienas pusnaktij, jo pretējā gadījumā būs jāizsludina ārkārtas vēlēšanas.

Mass preses konferencē paziņoja, ka saskaņā ar panākto JS un CUP vienošanos viņš atsaucis savu kandidatūru uz reģionālās valdības vadītāja amatu.

"Es paeju malā un nestartēšu kā "Kopā par Jā!" kandidāts uz reģionālās valdības priekšsēdētāja amatu," norādīja Mass.

Viņa vietā uz premjera amatu izvirzīts neatkarību atbalstošo municipalitāšu apvienības vadītājs Karless Pugžemons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!