Britu izmeklētāji, kas pēta 31. oktobrī Ēģiptē notikušo Krievijas lidmašīnas katastrofu, uzskata, ka pirms pacelšanās no Šarm eš Šeihas lidaparāta bagāžas nodalījumā varētu būt ievietots spridzeklis, vēsta raidsabiedrība BBC.

Drošības dienesta amatpersonām ir aizdomas, ka kāds, kuram bijusi piekļuve lidmašīnas bagāžas nodalījumam, īsi pirms "Airbus" pacelšanās no Šarm eš Šeihas ievietojis spridzekli bagāžā vai virs tās, raksta BBC.

Teroristu grupējums "Islāma valsts" ir uzņēmies atbildību par Krievijas lidmašīnas katastrofu, taču nav sniedzis nekādus pierādījumus un paskaidrojumus, kā tas ticis izdarīts.

Lielbritānija jau pirms divām dienām apturēja savu lidsabiedrību reisus uz un no Ēģiptes kūrorta Šarm eš Šeihā drošības apsvērumu dēļ. Britu premjers Deivids Kamerons paziņoja par aizdomām, ka katastrofas iemesls ir spridzināšana.

Kamerons solīja savas bažas pārrunāt ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Ceturtdien spridzināšanas versijas iespējamību apliecināja arī ASV prezidents Baraks Obama.

Tikmēr Krievija un Ēģipte ir norādījušas, ka ir pāragri izdarīt kādus secinājumus par katastrofas iemesliem.

Vēstīts, ka 31. oktobrī virs Sīnāja pussalas Ēģiptē avarēja Krievijas lidsabiedrības "Kogalimavia" laineris "Airbus A-321", kurš bija ceļā no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas uz Sanktpēterburgu. Dzīvību zaudēja visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Līdz šim ir izskanējušas vairākas versijas par katastrofas iemesliem, kuri vēl tiek izmeklēti.

Katastrofu debesīs virs Ēģiptes Sīnāja pussalas varēja izraisīt neliela bumba, turbīnas izjukšana vai arī noguruma plaisas, atsaucoties uz Krievijas ekspertiem, ziņoja mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!