Foto: Reuters/Scanpix
Starp 26.maija Doņeckas lidostas operācijas laikā kritušajiem prokrievisko nemiernieku kaujiniekiem identificēts arī pieredzējis Krievijas drošības dienesta (FDD) instruktors, Afganistānas un Čečenijas karu veterāns, Sergejs Ždanovičs.

Krievijas pilsonis Ždanovičs, kā ziņo Ukrainas mediji, kritis Doņeckas lidostas ieņemšanas laikā, kad Ukrainas armija teju "pilnībā iznīcināja" nemierniekus, kas bija sagrābuši lidostu.

Pieredzējušais krievu kara veterāns 19.maijā ieradies Rostovā pie Donas, no kurienes arī nelegāli šķērsojis Krievijas robežu uz Ukrainu. Kā liecina informācija portālā "Uapress.info/ru", Ždanovičs bijis augstu novērtēts FDD instruktors, kurš apmācījis Krievijas specdienestu militāristus.

Jau ziņots, ka rietumu mediju informācija liecina, ka liela daļa no Doņeckas lidostas operācijas laikā kritušajiem karavīriem varētu būt Krievijas pilsoņi. Austrumukrainā esot ieradušās vairākas čečenu vienības, ko gan vēlāk noliedza Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs.

Šāda informācija gan ticama šķitusi Krievijas domes deputātam Iļjam Ponomorjovam, kurš, atsaucoties uz avotiem pašpasludinātajā Doņeckas Tautas republikā, norādījis, ka lidostas operācijas laikā krituši kopumā 33 Krievijas pilsoņi. Ponomorjovs bija vienīgais Krievijas domes deputāts, kas balsoja pret Krimas uzņemšanu federācijas sastāvā.

Убивал афганцев на их земле. Зачем? Убивал чеченцев на их земле. Зачем? Пришёл убивать украинцев и погиб. Ради чего? pic.twitter.com/arkNBYmCez
— Manikin☮ (@REposttwit) May 29, 2014


Jau vēstīts, ka aizbildinoties ar arvien intensīvāko oficiālās Kijevas izsludinātās pretterorisma operācijas norisi Ukrainas dienvidaustrumos, Krievijas Federācijas Ģenerālštābs nolēmis pārskatīt Krievijas armijas "atvilkšanas" plānu, tādēļ Ukrainas robežas tuvumā kādu laiku paliks četri vai pieci tūkstoši Krievijas karavīru un liels daudzums bruņutehnikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!