Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Militārajā operācijā pret kurdu kaujiniekiem Sīrijas Afrīnas reģionā nogalināti arī divi Turcijas armijas karavīri, atsaucoties uz amatpersonu sacīto, otrdien vēsta "The Guardian".

"Mēs turpināsim cīņu līdz brīdim, kad būs iznīcināts terors," norādījis Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušolu.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) paziņojusi, ka kaujās nogalināti jau 24 civiliedzīvotāji, kā arī 54 kaujinieki.

Jau ziņots, ka Turcijas armijas spēki svētdien šķērsojuši Sīrijas robežu un iegājuši kurdu kontrolētajā Afrīnas reģionā.

Turcijas artilērija apšaudīja Afrīnu astoņas dienas līdz sestdienai, kad Turcijas armija sāka militāro operāciju ar gaisa uzlidojumiem.

Cik liels Turcijas karavīru skaits šķērsojis robežu, nav zināms.

Afrīnu kontrolē Sīrijas kurdu Tautas aizsardzības vienības (YPG), ko Ankara uzskata par Turcijas kurdu bruņotā separātistu grupējuma "Kurdistānas strādnieku partija" (PKK) atzaru.

Lai gan Vašingtona, tāpat kā Ankara, PKK uzskata par teroristisku organizāciju, Sīrijā tā atbalsta YPG, kas cīnās ar teroristisko grupējumu "Daesh.

Turcija Sīrijas ziemeļos kontrolē aptuveni 2000 kvadrātkilometru lielu teritoriju, ko tā ieņēmusi, 2016. gadā uzsākot militāro operāciju "Eifratas vairogs".

Šī teritorija rietumos robežojas ar Afrīnu, bet austrumos - ar Menbidžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!