Foto: Reuters/Scanpix

Kaujās starp nemiernieku grupējumiem un Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma spēkiem Alepo pilsētā otrdienas naktī bojā gājuši desmitiem cilvēku, trešdien vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Nemiernieku spēki naktī iegāja valdības spēku kontrolētajās pilsētas rietumu teritorijās, taču līdz rītam no šiem rajoniem pretošanās kustību dalībnieki jau bija atkāpušies, pausts Lielbritānijā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) ziņojumā. Šī esot bijusi intensīvākā kauja vairāk nekā gada laikā Alepo pilsētā.

Vardarbība izcēlusies laikā, kad ASV un Krievija cenšas pilsētu iekļaut uz laiku noslēgtajā pamierā, kurš citviet stājies spēkā. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs otrdien teica, ka viņš drīzumā sagaida sestdien Damaskas un Latakijas provincēs valdības pasludinātā "miera režīma" paplašināšanu.

Pēdējo divu nedēļu laikā kaujās Alepo pilsētā ir gājuši bojā teju 300 cilvēki.

Alepo pirms kara bija Sīrijas komerciālais centrs, bet tagad tās austrumu daļu kontrolē nemiernieki, bet rietumu daļu – Asada spēki.

Bruņotais konflikts Sīrijā sākās 2011. gadā. Piecu gadu laikā tas ir pāraudzis pilsoņu karā, kur savā starpā cīnās ne tikai režīma un opozīcijas spēki, bet arī dažādi grupējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!