Foto: AFP/Scanpix

Bruņotās sadursmēs Ukrainas austrumu reģionos kopš 8. marta ir gājuši bojā 147 karavīri, bet 267 ievainoti, atsaucoties uz Ukrainas Aizsardzības ministrijas paziņojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

Pašlaik 13 ievainoto karavīru stāvoklis ir smags, informē ministrijas kara medicīnas departamenta vadītājs Vitālijs Andrinatijs.

Cietušie pārsvarā ārstējas slimnīcās Kijevā, Harkovā un Odesā, evakuācija no kaujas zonas notiek ar helikopteriem un mediķu lidmašīnu, viņš skaidro.

Video: Kā evakuē ievainotus Ukrainas karavīrus.

Nesen premjera vietnieks Vitālijs Jarema paziņoja, ka pretterorisma operācijas laikā Ukrainas austrumos gājuši bojā 125 Ukrainas karavīri. Vairumā gadījumu karavīri miruši, kad pārvietojušies ar lidmašīnām vai helikopteriem, vai gulējuši, bet ļoti mazs skaits gājis bojā kaujā.

Vēstīts, ka naktī no 13. uz 14. jūniju pie Luhanskas tika notriekta Ukrainas armijas transporta lidmašīna Il-76. Bojā gāja 49 tajā esošie cilvēki.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tāpat tiek uzskatīts, ka nemierus finansē un organizē Kremlis.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!