Foto: RIA Novosti/Scanpix

Prokrieviskie kaujinieki apšaudījuši Ukrainas armijas 72. brigādes kolonnu, kas atgriezusies no Krievijas teritorijas, kur bija spiesta atkāpties pēc smagas kaujas, vēsta aģentūra UNIAN.

"Teroristi pastrādāja jaunu nelietību. Viņi apšaudīja neapbruņotu Ukrainas 72. brigādes karavīru kolonnu (195 cilvēki), kura atgriezās no Krievijas Federācijas teritorijas," teikts pretterorisma operācijas štāba paziņojumā.

Štābs atgādina, ka vienība uz Krieviju devusies pēc tam, kad pēc ilgstošas tanku un "Grad" apšaudes no separātistu puses, karavīriem beigusies munīcija. Atlikušo tehniku un ieročus karavīri iznīcinājuši un atkāpušies uz Krieviju.

"Uzbrucēji, domājams, zināja kolonnas pārvietošanās maršrutu. Viņu gļēvajam uzbrukumam bija mērķis diskreditēt pretterorisma spēku un valsts vadību," uzskata pretterorisma operācijas štābā.

Apšaudes rezultātā neviens karavīrs nav cietis, precizē štābs. 

Pirmdien vēstīts, ka daļa Ukrainas armijas 72. brigādes atkāpusies uz Krieviju, kad karavīriem kaujā beigušās patronas. Otra daļa karavīru ir izlauzusies no ielenkuma un nu jau aizvesta no pierobežas reģiona, paskaidroja Lisenko. Robežas posms palicis nepiesegts, bet uzraudzīts, viņš piebilda.

Pirmdien vakarā Nacionālās drošības un aizsardzības padome informēja, ka Krievijā atrodas 311 Ukrainas karavīri un ka notiek pārrunas par viņu atgriešanos.

Tikmēr Krievijas Federālais drošības dienests iepriekš ziņoja, ka Krievijā patvērumu lūguši vairāk nekā 400 Ukrainas karavīru. Tiem atvērts humānais koridors un viņi ielaisti Krievijas teritorijā, informēja UNIAN. Ziņu aģentūra "Itar-Tass" pirmdienas pēcpusdienā ziņo, ka 180 no pavisam 438 Ukrainas karavīriem atgriezušies Ukrainā. 

Ukrainas armija pēdējās nedēļās gūst panākumus cīņā pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri ieņēmuši teritorijas Doņeckas un Luhanskas apgabalos. Tomēr kaujinieku rokās joprojām ir tādas svarīgas pilsētas kā Doņecka un Luhanska.

Ukrainas spēki joprojām nespēj pilnībā noslēgt robežas posmu Luhanskas un Doņeckas apgabalos, kur no Krievijas turpinot ieplūst bruņutehnika un kaujinieki. Tāpat Ukraina apsūdz Krieviju, ka no tās teritorijas tiek apšaudītas Ukrainas armijas pozīcijas.

Ukrainas austrumu reģionos drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!