Foto: AFP/Scanpix
Mazpazīstams kaujinieku grupējums sestdien ievietojis internetā video, kurā uzņemas atbildību par šonedēļ Sīrijas galvaspilsētā Damaskā notikušajiem diviem sprādzieniem, kuros dzīvību zaudēja vismaz 55 cilvēki.

Videomateriālā dzirdama kāda vīrieša balss, kas gan ir pārveidota, lai to neatpazītu. Pagaidām gan nav uzticama apstiprinājuma, ka tieši islāmistu grupējums "Al Nusra fronte" sarīkoja divus sprādzienus ceturtdien, kuros valdība vaino spridzinātājus pašnāvniekus.

Video nav redzami nedz kaujinieki, kas taisa vai uzstāda spridzekļus, nedz arī pausts paziņojums, ka tas bijis pašnāvnieku spridzinātāju uzbrukums.

Tajā redzams melnu dūmu mākonis, kas paceļas pār Damasku dienā, kad notika eksplozijas. Runātājs apgalvoja, ka videomateriāls iegūts no "mudžahedu kameras".

Grupējums video skaidro, ka sprādzieni bijuši atbilde uz drošības spēku uzbrukumiem nemieru pārņemtajām pilsētām 14 mēnešus ilgās tautas sacelšanās laikā.

""Al Nusra fronte", lai dievs to stiprina, īstenoja militāru operāciju Damaskā pret režīma midzeņiem," skaidroja grupējums, piebilstot, ka tas ir tādēļ, ka "režīms turpina uzbrukumus apdzīvotām vietām Damaskas piepilsētās, Idlibas, Hamas, Deraa pilsētās un citās vietās".

"Mēs sakām režīmam: izbeidzat sunnītu slepkavības vai arī būsiet atbildīgi par visiem alavītu grēkiem. Tas, kas notiks tālāk, būs daudz postošāk. Mēs lūdzam sunītus izvairīties no jebkādiem drošības spēku atzariem un citiem režīma midzeņiem," klāstīja grupējums savā video.

Aktīvisti un nemiernieku izveidotā Brīvā Sīrijas armija paziņojuši, ka nav saistīti ar sprādzieniem un par to sarīkošanu vaino valdību, apsūdzot to mēģinājumā graut opozīcijas tēlu.

"Al Nusra fronte" jau iepriekš ir uzņēmusies atbildību par sprādzieniem Damaskā un Alepo.

Ceturtdien Damaskas centrā nogranda eksplozijās, kad divās automašīnās uzspridzinājās pašnāvnieki. Incidentā gāja bojā 55 cilvēki, bet 370 guva ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!